Mégis vannak halálos áldozatok Isztambulban

2020-02-06 08:40:00 Kail

hírkép

Túlfutott a leszállópályán és egy zajvédő falnak ütközve három darabra tört egy utasszállító szerdán az isztambuli Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtéren. Az első jelentések nem szóltak halottakról, de mostanra kiderült, hogy a balesetben három ember meghalt, 179-en pedig megsérültek.



A Pegasus török légitársaság belföldi járata Izmir városából érkezett Isztambulba. A videó-felvételek alapján a gép orr-része kiszakadt a törzsből, és átcsavarodva fejjel lefelé fordult, egy hátrébb lévő ponton pedig tűz ütött ki, amelyet a helyszínre érkező tűzoltók eloltottak. A farokrész leszakadt, de nem vált le teljesen.

Cahit Turhan török közlekedési miniszter az NTV élő adásában azt mondta, hogy az utasok egy jelentős része saját erejéből távozott a repülőgépből. A Boeing 737-800 típusú gép a leszállást követően a rossz időjárásban nem tudott lelassulni, és így kifutott a pálya mögötti mezőre, ahol még 50-60 métert csúszott a füvön. A tartományi kormányzó arra is felhívta a figyelmet, hogy a leszállópálya szintje 30-40 méterrel magasabban fekszik, mint az a füves terület, ahová a repülőgép a landolást követően "lecsúszott".

A balesettel kapcsolatban a főügyészség nyomozást indított.

A Sabiha Gökcen forgalmát legutóbb január 7-én függesztették fel csaknem 24 órára, miután a Pegasus egyik érkező járata ugyancsak túlfutott a leszállópályán. Az akkori balesetben senki nem sérült meg, a gép 164 utasát csúszdákon mentették ki.

Fotó: ABC News