Jól startolt Ipolytarnóc

2011-04-06 20:04:00 superadmin

hírkép

Az ismét látogatható Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület kiugróan jól zárta az első hónapot. A tavaly márciusinál csaknem 80 százalékkal több látogató járta be az ősvilági Pompeji-t és tekintette meg a terület kiállításait, a 4D mozi filmjeit.



A jó eredményhez hozzájárult a 4 napos ünnep és a MÁV-Start által Budapestről indított különvonat. A következő hónapokra is bíztatóak a kilátások; a húsvéti ünnepek, illetve az iskolai szünet mindig kiemelten nagy forgalmat jelent, április utolsó napján pedig Békéscsabáról érkezik különvonat mintegy 600 kirándulóval.

A május-június az osztálykirándulások ideje; mostanáig több mint 20 csoport jelezte érkezését ebben az időszakban. Május 7-8-án a Magyar Madártani Egyesület Nógrád megyei szervezetének segítségével ismét megrendezik a Madarak és Fák Napját. Május 14-én rackagulyás főző verseny lesz, amelyre április 25-ig várják a csapatok jelentkezését (a jelentkezési lap a honlapról letölthető). A további programokról és az új, karszalagos beléptető rendszerről bővebb információ olvasható a terület honlapján, amelynek megváltozott címe:

További információ a látógatóközpont weboldalán : http://osmaradvanyok.hu