Gondban lehet, ha nincs maszkja

2020-04-18 07:24:00 seifert.p

hírkép

Ismét lezárják a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot a hétvégére a koronavírus-járvány miatt, továbbá április 27-től csak eltakart arccal lehet majd utazni a tömegközlekedés járatain.



Karácsony Gergely főpolgármester ismét elrendelte a Margitsziget lezárását szombaton és vasárnap 9 és 20 óra között, ezért ezeken a napokon módosul a 26-os, a 34-es, a 106-os autóbuszok, valamint a 4-es és a 6-os villamosok közlekedése.

A 4-es és a 6-os villamos nem áll meg a Margitsziget-Margit híd megállóban, hanem csak lassítva áthalad; a 26-os autóbusz ebben az időszakban nem közlekedik; a 34-es és a 106-os autóbusz pedig nem áll meg a Margitsziget-Árpád híd megállóban.

Óbudán - szintén járványügyi okokból - a hétvégére lezárják az Óbudai-szigetet, a Római-partot és a Kossuth Lajos üdülőpartot is. Ezeken a helyeken emiatt egyáltalán nem lehet majd belépni, de kutyát sétáltatni is tilos lesz.

A VIII. kerületben a Teleki téri, a Mátyás téri, a Kálvária téri és a Golgota téri közparkok lezárását rendelte el a kerület polgármestere.

Karácsony Gergely bejelentette azt is, április 27-től a fővárosi tömegközlekedést csak kendővel, sállal eltakart arccal, vagy maszkban lehet igénybe venni

A döntést a városvezetés Bécs példáját követve hozta meg, és ma úgy tudunk segíteni legjobban egymáson, ha így utazunk a közösségi közlekedés járatain - mondta a főpolgármester.