Emeletes ülések a repülőkön

2020-06-19 12:55:00 Kail

hírkép

Több privátszféra, kellemesebb alvás: ezt ígéri az új dizájn.



A koronavírus több szempontból megreformálja a légi közlekedést, és ez a gépek kialakításában is szembetűnő lehet majd. Egy francia tervező az emeletes buszokhoz hasonló dizájnt álmodott meg, az üléseket két szinten helyezné el a gépeken. Ez azért is kedvező, mert így több privát szférát kapnának az utasok, és mivel az üléseket vízszintbe lehetne helyezni, az alvás is kényelmesebb lenne a járatokon.

A Zephyr-ülés Jeffrey Oneill találmánya, és egy az egyben konvertálható a mostani prémium turista osztály kabinjaira. A tervezőt a New York és Szingapúr közötti hosszú repülőutak ihlették, melyeken hiába kínálták messze a legjobb szolgáltatásokat, a kabinok kialakítása nem tette lehetővé a kellemes alvást. Pedig ez egy 19 órás repülőúton elengedhetetlen a tervező szerint, aki a CNN-nek nyilatkozott.

A koronavírus felgyorsíthatja az ötlet megvalósítását, hiszen a gépeken új szabályokat vezettek be a távolságtartás biztosítására és a higiéniai szempontok is előtérbe kerültek. A légitársaságok most a középső ülések szabadon hagyásával és a kötelező maszkviseléssel indítják a járatokat, az utasok mégis egy légtérben vannak. Ezzel szemben az emeletes ülések két szintre osztanák a prémium járatokat, jobban el tudnának egymástól különülni az utasok a teljesen szeparált, privát kabinokban.