Vadócból vörös bombázó

2020-07-15 12:40:00 KIF

hírkép

Kislányként ismerhettük meg a vadócból lett igazi vörös bombázót. A vadóc külsejét máig nem vetközte le, de ez jól is áll neki. A vörös hajkorona, pedig a védjegyévé vált. Igazán nem futott be, nagy filmekben nem szerepelt, de azért a nevét mindenki ismeri. A nap lánya Bella Thorne.



Annabella Avery Thorne néven született 1997. október 8-án, Pembroke Pinesben, Florida államban. Három idősebb testvére van, Kaili, Danielle és Remy. akik szintén színészek. Édesapja, aki már nem él, kubai származású volt, míg édesanyja olasz illetve egy kis ír, angol, walesi és német vér is csörgedezik az ereiben. Nem volt könnyű gyermekkora, nehéz körülmények között éltek a családjával. Elsőként a spanyol nyelvet beszélte, csak később tanult meg angolul.

A Disney Channel Indul a risza! című sorozata hozta meg számára az ismertséget és az első sikert, ahol megkapta az egyik főszerepet. ZA sorozatban CeCe Jones-t alakította Zendaya oldalán. Mindkettőjüknek ez volt az első sikeres produkciója és együtt váltak világhíressé. A sorozatot egy 90 perces Made in Japan című epizóddal zárták le 2012. augusztus 17-én. Miután befejeződött a sorozat több filmajánlattal is megkeresték. Főszerepet játszhatott a Beront a terror című filmben, és mellékszereplőként feltűnt Adam Sandler és Drew Barrymore oldalán a Kavarás című vígjátékban is. 2018-ban több filmben is látható volt, többek között a Midnight Sun című filmben illetve a Break My Heart 1000 Times thrillerben is. 2018 második felében láthattuk még a Ride című thrillerben, mint Jessica. 2019-ben egy epizód erejéig feltűnt a Hallatlan című sorozatban. 2019-ben szintén egy epizódbsn szerepelt a Tales sorozatban.

Színészi karrierje mellett elindult a zenei pályája is. 2011. június 21-én megjelent első kislemeze Watch Me címmel, 2012. március 6-án a második TTYLXOX címmel. Bella nagyon sokoldalú fiatal tehetség, bízunk benne, hogy kap majd igazán nagy szerepet is és a zenei pályája is folytatódik.