Újabb üvegszobrok az Ybl Budai Kreatív Házban

2020-10-04 13:54:00 Farmosi Nóra

hírkép

Az Ybl Budai Kreatív Ház legújabb kiállításán a Bohus Zoltán (1941-2017) , Lugossy Mária (1950-2012) művészházaspár szobrai láthatók. A kiállítóhely üvegművészeket bemutató sorozatának mostani tárlatán beltéri fényinstalláció teszi teljessé a vizuális élményt.



A Genezis című kiállításon bemutatott 11 szobor utoljára látható Magyarországon, mivel rövidesen a floridai Saint Petersburg-ba kerülnek, az Imagine múzeumba. Ezt a nagyon színvonalas anyaggal rendelkező múzeumot 2016-ban alapította a művész és üzletasszony Trish Duggan. Célja, hogy a világ legnagyobb kortárs üvegművészeti gyűjteményét hozza létre. Az egész világról vásárol műtárgyakat, így Magyarországról is.

A "Genezis" kiállítással indul útjára a Bohus-Lugossy Alapítvány NAUTILUS projektje, melynek célja a kortárs magyar autonóm üvegszobrászat első 50 évének nemzetközi sikereit megismertetni a szélesebb hazai közönséggel, valamint kortárs alkotóinak támogatása és egy önálló kortárs üvegművészeti múzeum megalapítása. A tárlat október 11-i tekinthető meg.