A Machu Picchu is újranyit

2020-11-02 16:08:00 Farmosi Nóra

hírkép

Újra fogad látogatókat a perui Machu Picchu, amelyet csaknem nyolc hónappal ezelőtt zártak le a koronavírus-járvány miatt.

 



A perui hatóságok vasárnap egy inka rituáléval mondtak köszönetet az isteneknek a romváros újranyitása alkalmából - adta hírül a BBC News. A régészeti lelőhely napi látogatószámát 675 főre korlátozták, ami az eredeti kapacitás nagyjából 30 százaléka. Az egykori Inka Birodalom romvárosát 1983-ban nyilvánították világörökségi helyszínnek.

A perui Cusco megyében lévő Machu Picchu a dél-amerikai ország egyik legfőbb turistalátványossága. A romváros több tízezer helyi lakosnak biztosít megélhetést, akik nagyon megsínylik a járvány miatti korlátozásokat. Október közepén a Machu Picchut egyébként mindössze egyetlen turista számára megnyitották.

Katajama Jessze, a koronavírus-járvány miatt az andoki országban rekedt japán férfi akkor már csaknem hét hónapja várta, hogy beléphessen az inka romvárosba. A turista végül a park vezetőjével együtt látogatta meg a helyszínt, így még azelőtt teljesíthette az álmát, hogy visszatért volna hazájába.