Örökbefogadás: már növényeket is adoptálhat

2020-11-18 22:10:00 Farmosi Nóra

hírkép

Növény-örökbefogadási kampányt indított a Füvészkert alapításának 250. évfordulója alkalmából, amelyet jövőre ünnepelnek.



Az ELTE botanikus kertjének szerdai közleménye szerint online is lehet örökbe fogadni növényeket az intézmény zárva tartása alatt. A Füvészkert gyűjteményeiben több mint 8000 növény van, és mindegyik örökbe fogadható. Három kategóriában lehet örökbe fogadni.

Az Orchidea fokozatú támogató kisebb növények örökbefogadásával, a Magnolia fokozatú támogató a kisebb növények mellett növénycsoportok örökbefogadással támogatja a kiemelten közhasznú Füvészkertért Alapítványt.

A Ginkgo fokozatú támogató pedig nagyobb fákat, illetve egész területek fenntartását támogathatja az örökbefogadással. Az örökbefogadó oklevelet kap és nevét feltüntetik a honlapon, az örökbefogadók napján pedig díjmentesen látogathatja a kertet, és részt vehet a díjmentes szakvezetésen. Mindezek mellett a Ginkgo fokozatú támogatók éves bérletet is kapnak, valamint nevüket emléktábla örökíti majd meg a Füvészkert bejáratánál. További részletek a Füvészkert honlapján érhetők el.