Még kérdéses állapotban van a megszúrt rendőr

2020-12-26 14:01:00 seifert.p

hírkép

A csütörtökön megkéselt rendőr állapota stabil, de még "nincs túl a nehezén"; a 26 éves férfit pénteken este ébresztették fel az altatásból - hangzott el az állami televzióban a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva. Azt is elmondták, hogy a rendőr járőrtársát, a 23 éves őrmesternőt már kiengedték a kórházból.



A 26 éves rendőrt csütörtökön szúrta meg a IV. kerületben egy örjöngő férfi. Az illető egy társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat.

A Zsaruellátó Facebook-oldalára valaki ezt írta: “Talán csak perceken múlott, hogy nem jutott be a lakásba hozzánk és egy fiatal srác, egy rendőr, most már tudjuk Peti rávetette magát, az ajtónkból vitte el”. A posztból kiderül, hogy 4 gyerek volt a lakásban. Majd a levelet író megköszi a két rendőr helytállását: "Nem tudom leírni mit éreztünk, hogy szinte az életét áldozta értünk és a hölgy aki cselekedett!!!! Azonnal!!! Gondolkodás nélkül!!!!! Neki is jobbulást kívánunk és kérdem Őt…….Vajon tudod, hogy vendégeink voltak 4 fiatal gyerekkel voltunk. Vajon tudod, hogy az életünket mentettétek meg?????? Vajon tudod, hogy míg élünk hálásak leszünk nektek kettőtöknek?????? Vajon megadja a sors, hogy egyszer meg tudjuk köszönni nektek???? HÁLA”

A zavartan viselkedő támadó a renrőség tájékoztatása szerint minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt, egy 26 éves őrmestert. A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő - társa és saját élete védelme érdekében - használta szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.