Síelhetünk-e 10 nap múlva Ausztriában?

2021-01-14 11:04:00 Kail

hírkép

Információink szerint január 25-én tervezi a bécsi kormány újranyitni a szállodákat és a sípályákat, az éttermeket és az üzleteket.



Utánanéztünk a dolognak. Az osztrák kormány hivatalos koronavírus-oldalán az áll, hogy legalább január 24-ig mindenképpen zárva maradnak a hotelek és az éttermek, pontosabban a szállodák csak halaszthatatlan üzleti úton lévőket szállásolhatnak el, a vendéglők pedig csak elvitelre vagy házhoz szállításra főznek. Ami a téli sportokat illeti, síelniük csak a helyieknek, értsd a téli üdülőhelyeken élőknek szabad. A hotelekben nem lehet megszállni és a vendéglőkbe, hüttékbe nem lehet beülni, de a felvonók működnek.

Tehát ez a helyzet január 25-ig. Hogy utána mi lesz, arról később döntenek. Mindenesetre az is ott van a pakliban, hogy tényleg könnyítenek. Ha így lesz, és valóban elcsiphetjük még a síszezont az osztrák pályákon, akkor viszont egy tegnap kijött intézkedés szerint regisztrálnunk kell online a beutazáshoz. Sőt ma még a korábban elrendelt 10 napos karanténkötelezettség is érvényben van, a karantén alól csak az ötödik napon lehet mentesülni saját pénzünkért elvégeztetett negatív teszteredmény alapján.

Mindenesetre óvatosan bánnak most Ausztriában a síturistákkal. Nehéz elfelejteni, hogy egy évvel ezelőtt Ischgl sípályáján, egy hüttében hogy robbantotta be az európai koronavírus-járványt a sörpongos buli.