Elindították a mosógépet, benne egy gyerekkel

2021-02-23 21:15:00 Farmosi Nóra

hírkép

Elindították a mosást, amikor a gépben volt. Eszméletlen állapotban találtak rá. Már nem tudtak rajta segíteni a kórházban.




Egy óvodás kisfiú tragikus haláláról számolt be az új-zélandi média a hétvégén. Az eset sok szülőnek lehet figyelmeztetés. A Christchurch-i Hoon Hay egyik családi házában úgy kapcsolták be az elöltöltős mosógépet, hogy közben a kisfiú a forgódobban volt, a ruhák között. Ezt senki nem vette észre. A mosóprogram lejártakor találták meg a már eszméletlen kis testet és riasztották a mentőket. A gyereket azonnal kórházba szállították, de ott már nem tudtak rajta segíteni. Jelenleg a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Az eset nem egyedülálló - sajnos, már korábban is előfordult, hogy egy gyermek a bekapcsolt mosógépben maradt és életét vesztette. Körülbelül 3000 vészhívást kaptak eddig a mentők mosógéphez köthető esetek miatt csak Új-Zélandon és 2014 óta legalább 3, ötévesnél fiatalabb gyermek halt meg a mostanihoz hasonló balesetben. Az egyik fogyasztóvédelmi csoport a következő felhívást tette közzé a szülőknek: "Elengedhetetlen, hogy elmondják a gyerekeknek, hogy a háztartási gépek nem játékok, veszélyesek lehetnek. De az is fontos, hogy minden veszélyforrásra felhívják annak a figyelmét, aki vigyáz a gyerekekre, amíg a szülők távol vannak. Ne felejtsék el, hogy a gyermekek ilyenkor még rendkívül kíváncsiak".