Egy menedzser tűnődései

2011-04-29 21:58:00 superadmin

hírkép

Bőthe Csaba végzettségét tekintve fizikus és egy nagyvállalat menedzsere. Ebből persze még nem ismerjük őt, de ha eláruljuk, hogy író is, akkor már sokkal árnyaltabb lesz a kép.



Régen az ember naplót írt, ma pedig blogot a világhálón. Napról napra. Észre sem veszi, amikor a sok-sok bejegyzés egyszer csak önálló életet kezd élni és könyv lesz belőle.

A Kossuth Klubban barátok ismerősök és újságírók előtt mutatták be azt a könyvet, melyet szerzője eredetileg nem is könyvnek szánt. Az „Egy menedzser tűnődései” műfaji meghatározását tekintve is kuriózum, hiszen a cím alatt az áll: Blogkönyv. Hogy ez mit takar? Aki megismeri a 308 oldalas – nagyon szerteágazó – sokféle írást rejtő kötetet rájön, hogy magát a szerzőt.

Ilyen, és így gondolkodik Bőthe Csaba a világról, mely körülvesz minket munkahelyen, otthon... Ahogyan az az interneten lenni szokott információk érik és ő reagál. Személyes életigazságokkal, kicsit örkényesen, kicsit csapongva gondolkodik és véleményt mond. Konkrét üzenetekben a világ konkrét dolgairól.

A tőzsdei pszichológiától, az utazásokon  és a magyarok nyelvtudásán át egészen a politikáig. Persze ezt csak módjával.

Mert az embernek mindenről eszébe jut valami. A gondolat, mely szubjektív és egyéni és melyből kiderül mit gondol Bőthe Csaba konkrétan és általában..

Biztosan nekünk is eszünkbe jut majd rengeteg dolog, ha elolvassuk a kötetet, melyet stílszerűen a Gondolat kiadó gondozott. A bemutatót – ahol zenében és pasztellképeken is számos gondolattal lehettünk gazdagabbak - Kiss Róbert Richárd Príma Primissima díjas újságíró fűszerezte saját élményeivel.