Nebula, jó csaj

2021-03-25 15:01:00 KIF

hírkép

Karen Gillian 1987. november 28.-án született a skóciai Inverness-ben. Amikor nem színészkedik, rengeteg modell eseményen vesz részt köszönhetően gyönyörű modell alakatának, melyre a divatvilágban is felfigyeltek. 16  évesen Karen eldöntötte, hogy a színészet mesterséget szeretné elsajátítani. A színészet iránti szerelme már nagyon fiatalon megérintette.



A Dr.Who angol sci-fi sorozat Doktorának uti társ szerepére 2009 elején választották ki. Sokan nem tudják, hogy 2008. április 12-én leadott részben ő már szerepelt, de ott még csak, mint mellékszereplőként volt látható. Több Doctor Who videójátéknak kölcsönözte a hangját és a mozgását is.

2013-ban a Not Another Happy Ending romantikus vígjáték főszereplője volt. Szerepelt a Doctor Who: The Time of the Doctor karácsonyi epizódjában. 2014-ben a nagysikert aratott Galaxis őrzői Nebulájaként volt látható, és főszerepben domborított az ősszel kezdődő Selfie vígjáték sorozatban. 2015-ben a 7 days in hell sportfilmben Lily Allswortht alakította. A Fun Size Horror: Volume Two horrornak szintén a főszereplője volt. Szerepelt a The Big Short életrajzi filmben is.

Utolsó Bosszúállók filmben is felbukkant Nebulaként. A Bosszúállók: Végjáték várakozás szerint hatalmas sikert hozott, világszerte nagy bevételt termelt. Kritikusok is elismerően nyilatkoztak a filmről illetve a szereplőkről, több díjra jelölték és nyertek is.

A Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték című képregényes filmekben szintén Nebula szerepében bukkan fel. 2017-ben újra Nebula szerepében láthattuk, más sokadjára a Guardians of the Galaxy folytatásában. A rajongók töretlenül várják az újabb és újab részeket, ahol a színésznő megcsillanthatjja tehetségét és nagyszerű formáját.