Elektromos robogókon a rendőrök

2011-05-11 14:56:00 szorenyi.p

hírkép

Magyarországon elsőként, Győr belvárosában, Borkai Zsolt polgármester és a Leier cég jóvoltából a nyári hónapoktól kezdve elektromos robogókon és kerékpárokon teljesítenek szolgálatot a városi rendőrök. A járműveket gyártó cég bemutatta termékeit.



Meggyőződésem, hogy a jövő az elektromos járműveké, különösképp a városi közlekedésben – nyilatkozta Michael Leier, a társaság vezetője a bemutatkozón. Az osztrák üzeletember nem zárta ki, hogy az értékesítésen túl, hamarosan Magyarországon is készülhetnek elektromos Leier-robogók.

A környezetbarát járművek forgalmazására létrejött Leier Eco-Line Kft. jelenleg elektromos rollereket, kerékpárokat, mozgássérült kocsikat, sőt 80 km/h végsebességű nagyrobogókat forgalmaz.

A cég egyik büszkesége az összecsukható villanykerékpár révén, amely a csomagtartóban is elfér, kiküszöbölhetőek a városi parkolás nehézségei is. Az elektromos járművek szinte biztosan olcsóbban üzemelnek, mint a robbanómotorosok. Egy-egy töltéshez szükséges elektromos áram költsége töredéke a hagyományos üzemanyagárakhoz viszonyítva. Az innovatív kerékpár 50 km, míg a robogó akár 80 km megtételére is alkalmas egyetlen töltéssel.