Átrendezik a budapesti patakokat

2011-05-13 11:01:00 V.J.

hírkép

Európai Uniós pénzekből újulnak meg a dél-budapesti patakok. A vízrendezési projekt révén ismét természetes környezetben kirándulhatunk a budai hegyvidéken.



Az elmúl években számos alkalommal szerepelt negatív hírként a sajtóban a projekt által érintett 3 kisvízfolyás, az Irhás-árok, a Hosszúréti-patak és a Gyáli-patak 7-es ága. Akik ezeken a területeken élnek, azok számára nemcsak a rendezetlen állapotok okoztak problémákat, de számukra a sokat emlegetett klímaváltozás is mindennapos valósággá vált.

Sajtótájékoztatón mutatták be a megkezdett vízrendezési munkákat az új Városházán. A projekt által érintett három kisvízfolyás az Irhás-árok, Hosszúréti-patak, Gyáli-patak 7-es ág Budapest területén, Dél-Budán és Dél-Pesten összesen négy kerületet érint. A rendezendő szakaszok közül az Irhás-árok a XII., a Hosszúréti patak a XI. és XXII, és a Gyáli-patak 7-es ága a XXIII. kerületben található. Az Irhás-árok rendezését érintő mederszakasz a XI. és XII. kerület határán fekszik.

A kivitelezők által bemutatott képeken és helyszínrajzokon láthatták a résztvevők mennyire komplex feladat a három patak környezetének megújítása. A munkák már folynak és rövidesen ismét kedvelt kirándulóhely lehet a területből.