Új terminál Budapesten

2011-05-18 15:57:00 szorenyi.p

hírkép

Ezt látják elsőként a Liszt Ferenc Repülőtérről érkező vendégek Budapestből. Lényegében ez jellemző a hosszú évek vajúdása után viszonylag gyorsan megépült bevásárlóközpontra. A KÖKI-ről van szó, amely Kőbánya és Kispest határán épült fel.



A 60 ezer négyzetméternyi, bérbe adható kereskedelmi terület 80 százalékának már van bérlője, ők vették át a területüket végső kialakításra, hogy szeptember közepén megnyílhasson a létesítmény - mondta László Márton, a beruházó R-CO Zrt. igazgatója a helyszínen.

Kovács Róbert (Fidesz-KDNP), Kőbánya polgármestere a főváros déli kapujának nevezte a terminált, amelynek elkészültével kulturáltabb kiszolgáláshoz jutnak az agglomerációból a fővárosba ingázók is. Jelezte, hogy a repülőtéri gyorsforgalmi útról is meg lehet közelíteni a KÖKI-t. Gajda Péter (MSZP), Kispest polgármestere hangsúlyozta, hogy KÖKI-ben több ezer munkahely létesül.

A beruházás 30-40 milliárd forintba kerül, ebben szerepel a metró- és a vasútállomáson túl egy buszvégállomás, 7 ezer négyzetméternyi iroda, 1.900 férőhelyes mélygarázs, és egy külön P+R parkoló is.