Teniszkupa a szeretet jegyében

2011-05-20 16:53:00 V.J.

hírkép

A labda kerek - tarja a mondás. Ennek jegyében a legszebb budapesti panorámával rendelkező Academy Golf Clubban tartották az idén XV. alkalommal megrendezésre kerülő REGŐ-MAFC Páros Teniszkupa sajtótájékoztatóját.



Tenisz vagy golf végül is a hangulat a lényeg vallják a rendezvény szervezői. A REGŐ-MAFC Kupa résztvevő párosai a hagyományokhoz híven idén is a Műegyetem Hauszmann Alajos utcai pályáján mérik majd össze tudásukat.

Május 28-án kiderül, hogy a nyolc pályán versenyző harminc páros közül kié lesz a trófea. Mint a versenyt szervező Regőci Attila elmondta, hogy - bár a pályákon halálosan komoly lesz a küzdelem -azért a fő cél mégis az, hogy a torna a jó hangulat és a baráti találkozások színhelye legyen. A kellemes időtöltéssel egybekötött sport talán hozzájárul a társadalmi párbeszéd elősegítéséhez és a normális emberi viszonyok kialakulásához. Ebben ugyanis jelenleg nagy a deficit.

Az indulók listáján a tavalyi leső helyezett Nagy Józsefen kívül szerepelnek a politikai és művészvilág képviselői Hajas László, Sebők Vilmos, Székhelyi József, Stumpf István és még sokan mások.

A verseny és a sajtótájékoztató csinos háziasszonya Devecser Ildikó, a 2009-es Blikk szépe, aki várhatóan sok versenyző és néző fegyelmét elvonja a gémek közben.

A nagy csaták után pedig nem maradhat el az ünnepélyes díjkiosztó vacsora, mely látványos műsort kínál a fehér asztalok körül ülő vendégeknek. A tombola és a borárverés bevétele karitatív célokat szolgál. A lényeg tehát a szeretet és a jó szándék. Ezen az egy napon mindenki a labdára és a játékra koncentrál majd.