Flava: ízelítő a világ konyháiból

2024-01-19 00:00:00 Farmosi Nóra

hírkép

A Verno House Budapest egyik legjobb butikhotelje lett - állítja Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró, aki ezúttal Budapest egyik legújabb szállodáját és annak éttermét kereste fel.



Évekig a Magyar Televízió Szabadság téri épületébe jártam be dolgozni, de szinte fel sem tűnt az az épület, aminek az 5. emeletéről még soha nem láttam Budapest egyik ékességét – mesélte Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró.

A kommunikációs és turisztikai szakember a Verno House-ban, Budapest egyik viszonylag új butikhoteljében járt. Mint elmondta, rendkívüli igényesség jellemzi a szállodát. Már a nyílászárók is olyanok, hogy gyakorlatileg semmilyen zaj nem hallatszik be – mondta a szakember.

Az ágyak rendkívül kényelmesek, a fürdőszoba megoldásai pedig tankönyvbe illőek. El lehet húzni a függönyt, így akár a fürdőszobából is csodálhatjuk a Szabadság tér panorámáját, ugyanakkor a wc és a bidet mégis szeparált, nem sérül az intimitás. Remek ötlet, hogy motoros a sötétítő függöny az ablaknál, ami egyébként a padlótól az álmennyezet felé húzódik és nagy élményt nyújt a látogatóknak.

A szálloda wellness részlege nem túl nagy, de szintén az igényesség jellemzi. A jacuzzi különlegessége, hogy az állandó sztenderd helyett nem kék, hanem piros mozaikkal rakták ki, így a színvilága is vonzó az átlagos turistának. Van gőz- és finnszauna is. A szálláshely étterme, a Flava pedig olyan, ami igazolja: Budapest valóban európai gasztrocentrum lett az utóbbi időszakban.

A Flava étterem szinte az egész világ konyháját kínálja. Vannak arab jellegű ételek, de megjelenik az amerikai konyha is, a lazactól az olaszos salátáig szinte mindenhonnan van egy kis ízelítő. A fúziós konyha csúcsa lett az étterem, aminek a neve, a Flava egyébként az angol „zamat, íz” jelentésű szóból eredeztethető. A Verno pedig megújulást, fiatalságot is jelent és egy pazar vacsora után tényleg úgy érzi az ember, hogy ez be is következett.

 

A Flava étterem reggelijében az arabos lecsó éppúgy megjelenik, mint a buggyantott tojás. Van olyan ötcsillagos hely Magyarországon, ahol ugyan a lazac jobb, mint itt, viszont a számtalan apró ötlet elkápráztatja a látogatókat és meséssé varázsolja a reggelit.

Eleve érdekes, hogy milyen ötletes és igényes belsőépítészeti megoldások jellemzik a helyet. Nem csak a természetközeli hangulat jelenik meg, hanem még az afrikai állatok is, a zsiráf, a víziló, az orángután. Az apró kis szobrocskák, a mozaikszerű asztalok mind-mind egyediek és érdekesek. Azt mutatják, hogy igazi élmény itt étkezni, és ez nem csak az ízvilág miatt van így. A reggeli péksüteményei kiválóak, az arabos lecsó egészen különleges, de a tojáskrém is olyan, hogy itt ettük eddig a legjobbat. A tonhalkrém szintén ámulatba ejtő.

Összességében a Flava és a Verno House követi azt a trendet, hogy a budapesti szállodák már nem csak egy átlagos európai minőséget céloznak meg, hanem a legjobbak próbálnak lenni. Ma már a Párisi Udvar, a W Hotel Budapest, a megújult Spirit, a Vinifera vagy éppen a Turai Botaniq szálloda is olyan, hogy minőségben veri a nyugat-európai ötcsillagos hotelek jelentős részét a szakember szerint.