80 vén autó versenye

2011-05-29 06:18:00 szorenyi.p

hírkép

Eddig mintegy 80 oldtimer nevezett a június 4-i ralira, a Balaton Classic - Ramad Grand Prix-re. A járműcsodákat természetesen nem csupán verseny közben lehet megcsodálni, hanem közelről is megtapinthatók lesznek majd. Az útvonal főleg a Balaton felvidék tájait és néhány turistavárost érint.



Miután közúti versenyről van szó, száguldásról szó sem lehet, az Oldtimer Szuperkupa versenyein a közlekedési szabályok betartásával juthatnak el a veterán autósok egyik ellenőrző ponttól a másikig. Az időmérő szakaszokon századmásodpercre előírt időket kell a lehető legprecízebben teljesíteni.

A Balaton Classic – Ramada Grand Prix rajtsorrendjét ezúttal egy 1/100 versennyel határozzák meg. Targoncával kell egy adott távot meghatározott idő alatt kell letudni, ez nem lehet sem több, sem kevesebb a balatonfüredi Sundance parkban.

A versenyen több polgármester és médiaszemély is indul, talán egy külön verseny is kialakulhat, mint ahogy a Balaton Classic-ra már előzetesen nevező márka-klubok között is körvonalazódik ez a külön összecsapás.



A résztvevő járgányok csak 1980 előtt gyártott, eredeti autók lehetnek, érvényes forgalmival.