Már csak 50 nap

2011-06-16 19:43:00 szorenyi.p

hírkép

Újabb fellépők mondtak igent a Sziget szervezők felkérésére: a Kaiser Chiefs, az Empire of the Sun, Kate Nash és a Prodigy fellépése vált biztossá az elmúlt napokban. Néhány remélt nagy név azonban távol marad, így marad a Prodigy.



A Foo Fighters-szel például mindössze 4 napon múlik, de sajnos nem érnek rá előbb és emiatt nem tudjuk elhozni őket – adott magyarázatot Gerendai Károly a Prodigy újabb meghívására. Az elmúlt húsz év egyik legsikeresebb, legnépszerűbb és legvagányabb brit elektronikus zenei alakulata tehát ismét a Nagyszínpadon.

A napokban adta áldását a felkérésre egy elragadó karizmával rendelkező előadó, Nagy-Britannia egyik legígéretesebb fiatal énekesnője, Kate Nash. A Nagyszínpadon lép fel a Kaiser Chiefs, aki élőben adja elő a napokban megjelent legújabb lemezanyagát, amelynek első kritikái rendkívül pozitívak. A Kaiser Chiefs a jelen emblematikus zenekara, amely a hetvenes-nyolcvanas évek fordulójának punk- és new wave-mozgalmából erőt merítve lett az utóbbi időkben az Egyesült Királyság egyik legautentikusabb és legkedveltebb indie rock-bandája. Velük kerekedett ki a Nagyszínpad, melynek teljes felhozatalát a www.sziget.hu/fesztival oldalon találjuk meg.

A Sziget Party Aréna esti koncertsávjában lép fel az Empire of the Sun, Ausztrália legszínesebb elektronikus zenei formációja, amely látványos, egy tudományos-fantasztikus divatgálára emlékeztető fellépéseiről, valamint finoman és elegánsan csábító slágereiről, pld a Walking on a Dreamről, vagy a We're the People-ről híres.