Színész, aki mindent tud

2011-06-17 12:39:00 szorenyi.p

hírkép

Senki sem hinné, de már 90 éves. Játszott kemény zsarut, vicces széltolót, de az Egri Csillagok Jumurdzsákja is felejthetetlen alakítás. Ezen kívül mind a mai napig sportpályára lép, kiválóan teniszezik és támogatja az ijfú tehetségeket is. Bárdy Györgyről van szó. Őt köszönti a Derűs Évek Online Magazin is.



A közönségnek azt üzenném, hogy tartsák meg továbbra is szeretetükben a Vígszínházat - mondta az MTI-nek Bárdy György színművész. Május végén köszöntötték a 90. születésnapján a kollégái, barátai és a Derűs Évek Online Magazin.

A Vígszínházban mindent megnézek, amennyire erőm engedi, de ezt engedi. A társulatot rendkívül jónak tartom, a közönség is imádja a színházat, és ez a legfontosabb – mondta, hozzátéve, hogy nagyon szereti a Vígszínházat és a produkcióit. A kultúra és a színházi szakma jelenlegi helyzetére utaló kérdésre úgy válaszolt: hisz benne, hogy a kulturális és a színházi élet mindig megmarad, és egyre jobban virágzik.

Bárdy György kisgyerekkora óta teniszezik. Azt mondja ez a sport tartja életben, hiszen a mai napig játszik. Valaha Asbóth József teniszbajnokkal játszott együtt, aki azt mondta: teniszezni lábbal kell, nem kézzel, és a lábak már nem a régiek. Bárdy György szakmai értékrendben ez a sport a második helyen áll a színház után

A legfontosabb azonban lánya születése volt. "nagy a szerelem köztünk" - beszélt gyermekéről, akivel majdnem mindenben egyetértenek, az esetleges viták pedig felüdülést hoznak az idősen is fiatalos Bárdy Györgynek.



Bárdy György játszott a Valahol Európában című filmben is.