Magyarra fordíttatták az étlapot Bibionén

2011-08-12 10:12:00 superadmin

hírkép

Az utcák, a házak, hotelek makulátlan tisztaságúak és rendezettek, keresve se találnánk kifogásolni valót. Homokos part fut végig, amíg a szem ellát, előre leszúrt napernyők és kihelyezett napágyak sokasága színesití a tengerpartot. Bibionén jártunk.



A Velence régióban található üdülőhelyen minden a kényelemről és a minőségi szolgáltatásról szól. Rengeteg az idelátogató turista, ugyanis az olaszok körében is kedvelt a helység. A helyiek után a németek és az osztrákok vannak többségben.

Igaz, itt kevesebb a magyar, mint Horvátországban, de azért itt is számítanak ránk. Több helyen találkozhatunk magyar kiírásokkal, reklámszövegekkel és némely étteremben magyar étlap is megtalálható.

Az egyik nagyobb vendéglátóhelyen, megkértek minket -miután kiderült, hogy magyarok vagyunk-, hogy segítsünk tökéletesíteni az étlapot. Elmondták, hogy volt egy hazánkból származó félszolgálójuk, ő fordította le az étlapot magyarra, de sajnos ő már nincs állományban, így szívesen vennék ha segítenénk az újításokat magyarra fordítani. Természetesen segítettünk, ha olaszul nem is, németül jól beszélő kollégánk könnyedén átültette hazánk nyelvére a Boscaiola Spagettit és társait.

A sétáló utca forgatagába itt is megtalálni mindent, amire csak vágyhatunk, de nem ócska,  egyszer használatos szuveníreket árulnak, hanem inkább minőségi, jó portékát, ha egy kicsit drágábban is, mint a dalmát tengerparton.

A strandolás nem ingyenes, de megéri fizetni a kényelemért cserébe. A finom homokos parton előre felállított napernyős nyugágyakon pihenhetünk napi 8-15 euróért, attól függően, milyen közel van a kiválasztott hely a tengerhez. Saját napernyőt levinni nem lehet, az irodák előre fel is hívják erre a figyelmet. (Természetesen a leleményesebbek megtalálják a lehetőséget a privátozásra, de az már nem ugyanaz az élmény...)

A belvárosba nehezen lehet autóval behajtani, csak néhány utcában megengedett az ilyenfajta közlekedés, de ezekben is csak este hétig, utána a nézelődőké a főszerep. Ha mégis lusták lennénk, bérelhetünk elektromos vagy lábbal hajtható tandemet és azzal róhatjuk a hangulatos kis utcákat. Homokfutót, golfautót és robogót is könnyedén kölcsönözhetünk, elég egy jogosítvány vagy egy személyi igazolvány hozzá.

Az ételek professzionálisak, az olasz konyha minden fortélya megtalálható itt és szinte az összes étterem minőségi szolgáltatást nyújt. Az olaszok nem hiába büszkék a konyhájukra.

Egy kis nassolás mindig belefér! A fagylalt- és édességkülönlegességektől roskadoznak a kirakatok, csak győzzük kiválasztani a megfelelőt.

Bibione egy kitűnő nyaralóhely, ajánljuk mindenkinek!