Rajtol a Borok Útja Rally

2011-08-19 12:53:00 V.J.

hírkép

Idén is megrendezik a hagyományos boros autóstúrát. A XVI. Magyar Borok Útja Rally hivatalos háziasszonyának Orosz Barbarát választották a szervezők.



A gellérthegyi Busuló Juhász Étteremben sorsolták ki a flúgosnak mondott futam rajtszámait. Fékevesztett száguldásra persze nem kell számítani a versenyen, de azért így is nagy izgalom kísérte a ceremóniát. A szervező Regőczi Attila és a csinos vörös hajú műsorvezetőnő minden húzását nagy ovációval fogadta a népes mezőny.

A jó hangulat tehát alapfeltétel a magyar borvidékeket népszerűsítő versenyen. Ebben nem is volt hiány, bár a Gellérthegy lejtőin már régóta nem terem szőlő. A neves közéleti szereplőkből álló mezőny idén is a hazai borok és borvidékek népszerűsítéséért ül volán mögé.

A túra augusztus 26-án, pénteken reggel rajtol a Parlament elől, hogy megtegye a közel 720 km-es távot, melyet természetesen izgalmas vetélkedők és játékos feladatok tarkítanak. Mint Regőczi Attila elmondta, idén annyi lesz a változás, hogy első nap Zalakaroson, a Hotel Spa-ban pihen meg a mezőny, második napon pedig új helyszínre, Siófokra érkezik a társaság. Most elsősorban a balatoni borokat szeretnék népszerűsíteni. Külön öröm, hogy a somlói borászok is bemutatkozási lehetőséget kaphatnak. 15 borpincét és – újdonságként –, 2 pálinkafőzdét is meglátogat a népes mezőny. Az egyiket Agárdon, a másikat pedig Szekszárd mellett.

A boros autós túra elengedhetetlen követelménye a KRESZ szabályait betartó biztonságos közlekedés.  Nem maradhat el a hagyományos jótékonysági árverés sem, a borárverés és a tombola bevételével az Afrikai-Magyar Egyesület guineai àrvahàz projektjét támogatja.