Hofi Géza és az iphone

2011-09-05 08:24:00 szorenyi.p

hírkép

Milyen volt a budapesti Madách tér 120. 90 és 60 évvel ezelőtt. Ezt mutatja be az a kiállítás, amely Örkény István Színház előcsarnokában nyílt. A rendezvényen Hofi Géza is örök emléket kapott a teátrumban. Elkészült az az alkalmazás is, amelyik Erzsébetvárost okostelefonon mutatja be.



Megörökítettek Hofi Gáza lábnyomát az Örkény Színházban. Hollywoodi mintára a teátrum előcsarnokában, gránitba öntve látható a két balláb. A színház igazgatója erről azt mondat Hofi Géza tudja, hogy a bohóc egyrészt gyerek - megőrzi, kíváncsiságát, nyitottságát incselkedő hajlamát -, másrészt pedig, amit ér, amit lát, abból viccet csinál.  Bár volnának sokan ilyen bohócok - vélte Mácsai Pál az avatáson, amelyen a város polgármestere, Vattamány Zsolt is részt vett.

Erzsébetváros ezzel és egy korabeli fotókból álló kiállítással nyitotta meg az Örkény Kertet. A tájékoztatón bemutatták azt az okostelefonokra, főleg iphone-ra készült alkalmazást, amely bemutatja Erzsébetvárost. A készítők szerint a kerület így elfér az ember zsebében. Egy biztos, a városrész összes fontos intézményének telefonszáma, ügyfélfogadási ideje megtalálható. Fotókon mutatják be a kerület nevezetességeit legyen szó művészetről, épületről vagy vásárlási lehetőségről. Mindezt interaktív térkép segíti, azaz azonnal megnézhető, hogy mi hol található és oda miképpen lehet eljutni.



Hofi Géza idén lenne 75 éves.