Jel került a Király utca 40-re

2011-09-06 15:45:00 szorenyi.p

hírkép

Ez az épület megújul. Általában óriástáblák ígérik ezt egy-egy építkezésnél városszerte. Az emberek pedig csak sejthetik, hogy milyen lesz a felújított ház. A budapesti Király utcában más a helyzet. Okostelefonon megnézheted, hogy milyen lehetne a 40-es szám az átépítés után.



Egyedülálló virtuális bemutató a Király utcában. A Király utcában szeptemberben 10 és 11-én megrendezésre kerülő Királyi Vásár egyik fő attrakciója egy furcsa plakát, ami inkább egy mobiltelefon-alkalmazás. Videónkat megnézve láthatod, hogy miképpen működik az applet.

A Unique Method csapata az Augmented Reality technológia segítségével virtuálisan újjávarázsolja a Király utca 40-es szám alatti ház teljes homlokzatát. A bemutató egy aprócska program formájában letölthető az internetről így bárki számára elérhető aki okostelefonnal rendelkezik.

A furcsa ábra felé kell irányítani az alkalmazás letöltése után a mobilunk kameráját és máris megjelenik a két terv. Ha szavazni nem is lehet róluk, mindenképpen lenyűgöző a látvány. Ráadásul az alkalmazás segítségével ki-ki saját maga fedezheti fel a terv minden részletét, a ház eredeti környezetében.

 



A Rabicsek-ház még 1844-ben készült Hild József tervei alapján.