Szeresd meg a német vasutat

2011-09-12 19:00:00 szorenyi.p

hírkép

Ha Németország, akkor vasút - vallja Björn Bender, a DB Közép-Európáért és Ausztriáért felelős regionális marketing- és értékesítési vezetője. A magyar főváros az egyik állomása annak a rendezvésorozatnak, amely 5 ország 7 városában népszerűsíti a német városokat és Németország vasúttal való felfedezését.



A túra a dániai Koldingból indul, és Koppenhágán át egészen Budapestig tart - további állomásai Varsó, Prága, Brno és Pozsony. Összesen 60 német várost népszerűsítenek úgy, hogy a vasúti elérést ajánlják.

Dernovics László, a Német Turisztikai Hivatal képviselet-vezetője elmondta: a magyar utazók körében Németország a második legkedveltebb úti cél. A hivatal adatai szerint a gazdasági válság miatti 2009-es visszaesés után a németországi beutazások 2010-ben 14,5 százalékos növekedéssel rekorderedményt hoztak. A magyar vendégéjszakák száma először lépte át a félmilliós határt, a több mint 9 ággyal rendelkező német szálláshelyeken és kempingekben 510 ezer éjszakát töltöttek el a magyar utazók.

A magyar beutazások száma Németországban 2011 január-júniusa között 22,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - közölte a képviselet vezetője.