Száríts hajat Boeing hajtóművel

2011-09-16 11:20:00 superadmin

hírkép

Szent Martin szigete egy igazi üdülőparadicsom a Holland Antillákon, az idelátogató turistának lélegzetelállító élményben lehet része, amikor néhány méterrel a feje fölött egy Jumbo Jet vagy egy Airbus A380-as húz el.



A sziget adottságai nem tették lehetővé, hogy a repülőteret máshova építsék. A Maho Beach-en fürdőzők fölött repülő óriásgépek vérfagyasztó látványt nyújtanak a szemlélődőknek, mégis igazi turistalátványosság lett a partszakasz.

A kifutópálya nagyon rövid és a hegyek miatt is nehezen megközelíthető a repülőtér. A pilóták nem szeretnek itt landolni, igazi bravúr minden leszállás és felszállás. Néhány pilóta elmondása szerint, kész csoda, hogy még nem történt katasztrófa. A pilótáknak nem sok hibalehetőségük van a repülés során, de ez a szituáció az amikor, semmi nincs, száz százalékot kell nyújtani.

Igaz a legújabb repülőgépekbe már be lehet táplálni a repterek koordinátáit és  képesek akár automatikusan is leszállni, de a pilóták ezt nem szeretik alkalmazni, a közvetlen korrekció lehetőségének elvetése miatt.