Nem leszünk BT-tagok

2011-10-22 09:17:00 mennyei

hírkép

Azerbajdzsán nagyon trendi. Olajcégek, pénzöntés a kultúrába, építkezések nyugati cégekkel. A BT-tagjelöltek kelet-európai versenyében is elsők, bár nekik van még egy fordulójuk.



A Kelet-Európának járó helyre három ország pályázott, közülük Azerbajdzsán kapta a legtöbb, 74 szavazatot. Második Szlovénia 67 szavazattal, mi 52 szavazatot kaptunk. Az első kettő ment tovább a második fordulóba. Régiónként külön szavazólapok voltak.

Tényleg mindent megtettünk a presztízsposztért, sokat dolgozott a külügy. Szegény ausztrál nagykövetünk kenguruként ugrálhatott Tuvalu meg a Salamon-szigetek között, meg nézegethette a tongai király fűszoknyáját.

Kevés volt a haverkodás a csendes-óceáni miniállamokkal. Sajna lehetett erre számítani, legalább is én számítottam. Azerbajdzsán mindent visz mostanában. Szlovénia pedig befutott másodiknak. A második fordulóban az győz, amely ország előbb szerez kétharmadot. Időtlen ideig lehet ismételgetni, volt, hogy a második fordulóban 47-szer szavaztak.

Amúgy az esélyeinkről érdemes elolvasni az Eurovíziós dalversenyról szóló cikkünket.

A szavazás végeredménye: a Kelet-Európának járó helyre három ország pályázott, közülük Azerbajdzsán nyerte az első kört, 74 szavazattal. Második Szlovénia 67 szavazattal, mi 52 szavazatot kaptunk. Az első kettő ment tovább a második fordulóba. Régiónként külön kellett szavazni.  Magyarországnál kevesebb voksot egyetlen BT-tagságra pályázó ország sem kapott. A legtöbb voksot Marokkó gyűjtötte, 155-en szavaztak rá (a maximum 193, ennyi ENSZ-tagállam van).