Mikulás a világ körül

2011-11-16 12:27:00 szorenyi.p

hírkép

Emlékszel? A Mikulásnak illett levelet írni. Mit szeretnél, és ezért mi mindent tettél. Beismerni hiányosságaidat, majd feltupírozni, milyen jó kis gyerek voltál az elmúlt évben. Már akkor is pr-ról szólt a világ? Ki tudja! Mindenesetre rábukkantunk egy levélre, amelyet egy kislány írt a télapónak.



Kedves Mikulás! Szeretnék kérni egy szép plüss macit, a piros ruhás szőke hajú babát, amit a játékbolt kirakatában láttunk, egy színezőt ceruzákkal, meg szaloncukrot, nyalókát, mogyorós csokit, meg olvadós rágót is! Cserébe megígérem, hogy nagyon jó gyerek leszek?

A kislány pedig reménykedett, hogy az ablakba kitett levelét (nálunk ugye nem a kéményen át érkezik a nagyszakállú) megkapja a Mikulás. Tavaly is így történt, idén miért is lenne másképpen. Egész este izgult az ágyában, nem tudott aludni. A gondolatok cikáztak a fejében.

Húú, remélem tényleg megkapta. Anya szerint Lappföldön, a Rénszarvas út 6. alatt lakik, és ha ő mondta, akkor biztos úgy is van. Jó sokat kell utaznia, mire ideér. Már biztosan el is indult. De jó lenne, ha ébren lennék, amikor megérkezik! Talán még azt is megengedné, hogy megsimogassam a szarvast, ami a szánt húzza. Végül is én egész jól viselkedtem. Rendet raktam a szobában, segítettem Apunak a tűzifa hordásnál, és a hugival is csak egyszer vesztünk össze. De már kibékültünk, és együtt tisztítottuk ki a cipőnket. Remélem látta, milyen jó gyerek voltam, és tényleg elhozza a babát, vagy legalább a macit? Jaj! Mintha valami motoszkálást hallottam volna! Ááá, csak a Cézár kergeti a szomszéd macskáját. Ő még biztos nem ért ide. Csak azt tudnám, vajon anyuék mivel csörögnek még a konyhában ilyen későn? Hát nekik nem az ágyban kell várni a Mikulást?

(Donkó Emese)

 

 



Tipp! Kiváló ajándék a Világ legszebb szállodái 5. című könyv, amely olyan helyekre repít, ahová még a Mikulás is csak luxusszánon jár.