Tömegek a thaiföldi Pattayán

2011-11-22 17:02:00 mennyei

hírkép

Árvíz, cunami, gyújtogatás, zavargások. Az elmúlt pár év elég kemény volt Thaiföldön. Csakhogy Thaiföld annyira jó hely, hogy lehet bármi, mindig özönlenek a turisták.



Még mindig vannak elárasztott területek a Chao Praya folyó környékén, de az ár nagy része levonult. A legkeményebb időszakban a bangkokiak közül azok, akik tehették, lejöttek ide, Pattayára. annyian voltak, hogy megteltek a helyi szállodák, pedig ezernyi van belőlük. Még most is rengetegen vannak, nehéz itt hagyni a várost.

Fura, hogy egy nem túl tiszta, közepes tengerpartú városkát miért imád annyira minden turista. A jókedv, a mosoly, a bulik, a csajok, a kedvesség, az előzéjkenység, a lazaság. Ennyit mondott derék barátom, aki tíz éve költözött ide Budapestről. Hogy nem kell idegeskedni. Még a rendőr is mosolyogva büntet. Mangó édes rizzsel, hozzá kókusztej a tengerparton, mi kell még?

Az oroszoknak ennyi elég, félmillióan jönnek ide, már külön negyedük van. Ők a thaiföldi árvíztől sem ijedtek meg. Pedig az tényleg elég durva volt, láttam olyan képet, hogy egy krokodil meg egy tehén egymás mellett sodródott, bár ez hosszú távon nyilván a tehénnek volt kevésbé kellemes.