Diktálhatunk a mobilunknak

2011-11-25 12:24:00 V.J.

hírkép

Az amerikai Nuance Communications elkészítette az egyelőre csak az Apple mobileszközeire iPhone-ra, iPod Touchra és iPadre kifejlesztett applikációk magyar verzióját.



Novembertől már a magyar nyelvet is értik azok a magánfelhasználók számára ingyenesen letölthető mobilos szövegfelismerő alkalmazások, amelyek segítségével elektronikus leveleket, egyéb szöveges üzeneteket diktálhatunk, vagy hangbemondással kereshetünk az okostelefonunkban - a vg.hu információja szerint.  A diktáló- és keresőalkalmazások segítségével a hagyományos gépelési sebességnél gyorsabban lehet bejegyzéseket is küldeni a közösségi hálózatokra, vagy pedig böngészni a mobilneten.

A diktálóalkalmazás automatikus mentési funkciót is kapott, amely megőrzi a bediktált szöveget, ha az ügyfél egy beérkező telefonhívás miatt kénytelen megszakítani a folyamatot. A keresőapplikáció pedig egyszerre több forrás - Google, Yahoo!, Twitter, iTunes, Wikipedia, YouTube - használ a találati eredmények listázásához. A szóban forgó szoftverek a magyarországi megjelenéssel együtt már több mint 25 országban és nyelven hozzáférhetők, és ott vannak a legnépszerűbb ingyenes üzleti alkalmazások között.