Magyar járat is kimarad

2011-11-30 15:01:00 szorenyi.p

hírkép

Nem vették fel a munkát z Easyjet légikísérői Franciaországban, ami fennakadásokat és késéseket okoz a párizsi repülőtereken. Hat járatunkat töröltük, az induló gépek esetében átlagosan kétórás késére kell számítani - közölték a légitársaság képviselői.



A légitársaság második legjelentősebb szakszervezete, az Unac - amely a dolgozók negyven százalékát tömöríti - a munkabeszüntetéssel a betegállomány idejére több táppénzt, valamint bónuszrendszer és a szakmai előmenetelt biztosító intézkedések bevezetését követeli. A sztrájk határozatlan idejű.

Eric Cunnac szakszervezeti vezető tájékoztatása szerint a párizsi Roissy-Charles de Gaulle repülőtérről az Easyjet egyetlen járata sem indult el délelőtt, az Orlyn pedig hatból kettőt töröltek. A repülőtéri információ szerint az elvileg 13 óra 20 perckor Budapestre induló járat sem fog felszállni.

Ez a második nagy szociális megmozdulása az Easyjet franciaországi dolgozóinak. Az előző, júliusi tiltakozás nem okozott fennakadásokat, miután a légitársaság brit munkatársait mozgósította a franciaországi sztrájk idejére.