Több mint 10 ezren szavaztak az Együtthatóra

2011-12-14 17:45:00 superadmin

hírkép

Az OTP Bank 5 millió forint helyett 7 millió forintra emelte a pénzjutalmak összegét. Így végül három szervezet részesült 3-3 millió, valamint 1 millió forintos támogatásban.



Szoros versenyben az autizmussal élők társadalmi el- és befogadását célozó Aut Pont Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány - Különleges napok - együtt az autista gyermekekkel a közös mindennapokért című programsorozata, valamint a Kortárs Építészeti Központ Alapítvány Budapest100 elnevezésű, a százéves fővárosi házak köré szervezett közösségépítő projektje egyenként 3 millió forintos támogatásban részesül. Emellett a Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület a néphagyományokat őrző közösségek összefogásával rendezendő Táncházak napjának megrendezése 1 millió forintos díjat nyert.

Az OTP Bank Együttható pályázatán 120 civil szervezet, alapítvány, egyesület indult, közülük a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány választotta ki azt a harmincat amelyek a pénzintézet facebook oldalán található Együttható alkalmazásban mutathatták be önmagukat és programjukat, és gyűjthettek szavazatokat az oldal követőitől két héten át. A szavazás december 12-én zárult, több mint 13 ezren telepítették az alkalmazást, és tízezernél is többen szavaztak valamelyik szervezetre. A többség egyetlen programot választott, ám néhányan több projektet is érdemesnek tartottak a támogatásra, így összesen mintegy 11 ezer voks érkezett. A verseny mindvégig szoros volt: az első és az ötödik legtöbb szavazatot kapott szervezet között mindössze 116 voks volt a különbség. A döntőben fél óra alatt kellett meggyőzni a zsűrit a program értékeiről.

A döntőbe az öt legjobb eredményt elérő szervezet került ? ezek a programok kapták az összes szavazat több mint felét, mindannyian egyenként is ezret meghaladó szavazatot.

A zsűriben Gerencsér Balázs, a NIOK vezetője, Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing igazgatója mellett olyan ismert és elismert személyiségek kaptak helyet, mint Szalóki Ági énekes, illetve Till Attila műsorvezető. Az OTP Bank Együttható pályázata két hét alatt több mint tízezer embert mozgatott meg, több mint hatszázan jelentkeztek önkéntes munkára a közösségi oldalon szereplő harminc program valamelyikébe.

?Az Együttható jelentős eredményének tartom, hogy sikerült felhívni a figyelmet a a társadalmi felelősségvállalás és az önkéntesség jelentőségére. Külön öröm, hogy az elmúlt két hét alatt több mint 630-an jelentkeztek önkéntes munkára az oldalunkon bemutatkozó 30 program valamelyikébe. Ez önmagában is hihetetlen eredmény és jól szemlélteti, hogy milyen sok segítőkész, a jó ügyekre fogékony ember él ma Magyarországon. Hihetetlenül nehéz volt a döntés, ezért határoztunk úgy, hogy az eredetileg tervezett 5 millió forintról 7 millió forintra emeltük a pénzjutalmak összegét, amelyet három szervezet között osztunk szét -  mondta a díjak átadása kapcsán Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing igazgatója.

A további két döntős szervezet - Lelemény Képességfejlesztő Alapítvány és Az emberség erejével - Cum Virtute Humanitas Alapítvány -  az Origo jóvoltából bannerkampányt indíthat, valamint kisfilmet készítenek a munkájukról, a TV2 pedig valamennyi különdíjas szervezet számára bemutatkozási lehetőséget biztosít a műsoraiban, ezzel is minél szélesebb rétegek figyelmét ráirányítva munkájuk fontosságára.