Miben változzanak a férfiak?

2011-12-24 06:02:00 szorenyi.p

hírkép

A nők egyre jobban beleszólnak, pontosabban beleszólnának a férfiak életébe. Futtatnák, altatnák és kence ficéznék pasijukat. Legalábbis egy felmérés szerint. A dolgot árnyalja, hogy egy kozmetikai cég megbízásából kutakodtak.



A magyar nők kívánságlistájának első három helyére a sport, a pihenés és az arcápolás került: a nők 50%-a egy jobban karbantartott férfitestnek örülne 2012-ben, 46% szerint partnerére ráférne valamivel több pihenés, 42% pedig úgy gondolja, hogy többet kellene törődnie az arcbőrének ápolásával.

A kiegyensúlyozott párkapcsolathoz és az igényes megjelenéshez mindhárom hozzátartozik - emeli ki az eredmények kapcsán Fülöp Enikő, a kutatást megrendelő Farmec magyarországi értékesítési igazgatója. A szakember szerint az arckrémek használata már nem csupán a nők előjoga, a téma fontosságát pedig jól mutatja, hogy ez a kérés több nő (42%) kívánságlistáján szerepel, mint az, hogy a partnere többet adjon az öltözködésre (41%).

A kutatást 2012 novemberében az NRC végezte online kérdőíves felmérés segítségével. Az eredmények a 18-49 éves lakosságra reprezentatívak nem, korcsoport, végzettség és lakóhelytípus jellemzők alapján.