Boros szilveszter a dombtetőn

2009-12-13 00:00:00 debreczeni.l

hírkép

Kitűnő új borokkal és príma asztali örömökkel csalogatja a Közép-dunántúli Régióban barangolókat a patinás borvidék kellős közepén található Hilltop Neszmély Borhotel.



A Budapesttől mindössze 75 kilométerre levő - Tata melletti - lankás hegyvidék Magyarország tradicionális bortermelő vidéke. Kikapcsolódás, csodálatos dunai panoráma, utolérhetetlenül szép naplemente, nagyszerű étterem, változatos szabadidős programok - és természetesen a Hilltop Neszmély Borhotel és Étterem vidám csapata - várja a borkultúra iránt érdeklődő vendégeket egész évben. Óévbúcsúztató programjuk, a „Szilveszter a Dombtetőn” valódi ínyencségeket, kitűnő asztali örömöket, remek borokat és persze kiváló hangulatot ígér.

Kitűnő borokat és kifogástalan vendéglátást igér Neszmély.

A céget 1991-ben alapította Keresztury Éva, Török Imre, Storcz Judit és Kamocsay Ákos. Ma is ők alkotják a Hilltop Neszmély zrt. vezetését, együtt dolgozva a már majdnem 150 fősre bővült munkatársi gárdával. Kezdetben minőségi borok értékesítésével foglalkoztak, majd fokozatosan bortermelők is lettek. 1993-ban vásárolták meg a neszmélyi pincét, melyet néhány év alatt a XXI. század technológiájával működő borászattá fejlesztettek, miközben Császáron is jelentős szőlőfeldolgozó kapacitást hoztak létre.

Az elmúlt évek során a világ legfontosabb borversenyein termékeiket érmek tucatjaival tüntették ki. Kamocsay Ákos főborászukat 1997-ben Nagy-Britanniában az "Év borásza", 1999-ben Magyarországon az "Év bortermelője" címmel tüntették ki. 2004-ben elnyerték az "Év pincészete" és a "Magyarország Kiváló Pincészete" címet.