2 millióba kerül, mégis imádják

2012-01-14 06:52:00 szorenyi.p

hírkép

Válságos időkben is vannak siker sztorik. Amerikában például egy német cég elektromos kerékpárja hódít. Az eladások a fellegekben, pedig a járgány nem túl olcsó és nem is igazán szép.



A szénszálas váz miatt ultrakönnyű kerékpárra erős motort szereltek. Az e-bike így a maga kategóriájának egyik legkönnyebb konstrukciója lett, összsúlya alig több mint a 20 kiló. A pedálos rásegítő motor teljesítménye viszont messze meghaladja a kategóriában megszokott átlagot, 1-2,5 helyett 7 kilowatt támogatja a kerékpáros lábizmait - írja a Kerékagy blog. A kommentelőik szolídan lelkesednek ezért a luxusjárműért.

A Fuel dizájnújság szerint súly/teljesítmény arány alapján a PG BlackTrail a világ legmenőbb sportkocsijait is veri. A lap úgy számolt, hogy 350 W/kg-os arányszám jön ki a kerékpár esetében, a Lamborghini Reventon viszont csak 290 W/kg-ot tud. (A számítás gyengéje, hogy az autókhoz hasonlóan a biciklinél is utas súlyának hozzáadása nélkül kalkuláltak, pedig egy kerékpár valódi teljesítményét ez nyilván sokkal jobban befolyásolja, mint egy kocsiét.)

A Christian Zanzotti formatervei alapján készült kerékpárból állítólag csak 667 darabot gyárt a német vállalkozás, amely jó magasan szabta meg az exkluzivitás árát, 60 ezer eurót, azaz közel 20 millió forintot kérnek egy példány.



Az elektromos kerékpár 100 km/h-ra is képes.