Idegenforgalmi vásár Pozsonyban

2012-01-20 11:28:00 j.protic

hírkép

Pozsonyban pénteken , január 20-án a nagyközönség előtt is megnyilt az ITF Slovakiatour hagyományos idegenforgalmi vásár, mely az ország legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye



A Duna jobb partján elterülő kiállitási és kongresszusi központban, az Inchebában, 17 500 m2 kiállítási területen 21 ország több mint 4OO kiállitoja várja a látogatókat...Az immár 18.szer rendezett idegenforgalmi vásáron elsősorban a touroperátorok és az utazási irodák mutatják be nyári kinálatukat. A turisztikai rendezvényen az utazási irodák mellett az egyes célországok is képviseltetik magukat. Idén először Namíbia és Brazília is részt vesz a kiállításon.

Mint a megnyitóon elhangzott az ország jelenlegi vezetésének prioritásai közé tartozik az idegenforgalom támogatása, valamint a pozitív kép kialakítása Szlovákiáróol, kultúrális valamint természeti szépségeiről. Az idei turisztikai vásár hivatalos partnerországa Csehország, nem véletlenül, hisz Szlovákia nyugati szomszédjából érkezett tavaly a legtöbb látogató az országba...Magyarország már hagyományosan a legnagyobb kiállítók közé tartozik a Slovakiatour vásáron,. immár 14.szer közös nemzeti kiállítási részleggel képviselteti magát Pozsonyban.. Magyarország összesen 26 kiállítóval érkezett.

. A magyar kiállitók elsősorban egészségturizmus, wellnes-létesitmények ujdonságaira igyekeznek felhivni az itteni utazási irodák és a látogatók figyelmét..

Gazdag a kísérőrendezvények programja is. Az idegenforgalmi vásárral egyidőben rendezett Danubius Gastro vendéglátó-ipari kiállítás a gasztronómia iránt érdeklődőket várja különféle étel-, kávé- és borkóstolókkal. Tavaly több mint 75 ezer látogatója volt a vásárnak, az idén ennél nagyobb érdeklődés várható. A rendezvény vasárnap, január 22-én zárja kapuit...