Imádjuk a Dél-Alföldet!

2012-03-01 19:37:00 superadmin

hírkép

Egyre többen szeretjük Kecskemétet, Szegedet és a Dél-alföldi régiót. Nemcsak a most induló Mercedes gyár vonz turistákat, de egyre több a szórakoztató, pihentető látnivaló is a napfényes régióban.



Szerbiából 60%-kal, Németországból pedig harmadával jöttek többen 2011-ben, mint az előző évben, mondta a sajtótájékoztatón Gulyás Péter, az MT Zrt. Regionális marketingigazgatója. Sőt a magyar vendégek aránya is folyamatosan nőtt az elmúlt évben. Idén olyan újabb attrakciókkal, szálláshelyekkel várják a belföldi vendégeket, mint a nemrég átadott makói Hagymatikum fürdőkomplexum. Termálfürdőkben amúgy sincs hiány errefelé, ahogyan Tiszakécske polgármestere is említette.

A fő cél idén, hogy az együttműködés révén ne csak egy várost látogassanak meg, az itt vendégeskedők, hanem vegyék igénybe a többi, sajátos szolgáltatást is. Lósport, biogazdálkodás, tanyasi vendégfogadás, mind olyan különleges programajánlat, amit csak az alföldi vidéken élvezhetünk. A kedvezményeket kártyás rendszer segíti, melyhez ár több, mint 100 elfogadóhely csatlakozott. Aki pedig nagyobb komfortra vágyik, azt a most átadott - illetve fejlesztett - négy, új négycsillagos szállodában találhatja meg. Ezekkel együtt már 15 olyan szálloda működik a régióban, amely négy csillaggal büszkélkedhet.

(V.J.)