Sikeresen brummogott a gyergyói medve

2012-03-05 15:26:00 V.J.

hírkép

Egy két és fél méteres barnamedve igazán nem mindennapi látvány. Pláne, ha még egy közös fotó is készülhet a rettenetes ragadozóval. Az Utazás Kiállítás gyergyószentmiklósi standján szinte egész nap sorba álltak a kalandkedvelő látogatók.



Nem riasztotta el a fenevad a kíváncsiskodókat Gyergyószentmiklós különlegesen jól sikerült kiállítási standjától. Aki a kalandokra volt kíváncsi, annak szinte kötelező volt kezet rázni a két és fél méteres mackóval. Jöttek is az érdeklődők szép számmal: a kiállítás négy napja alatt ötszáznál is többen foglaltak maguknak és családjuknak kalandprogramot Erdély kalandfővárosába. A háttérben a Gyilkos tó különleges fenyőcsonkja  adták meg a keretet, az előtérben pedig maga Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere kínálta a különlegesebbnél különlegesebb gyergyói finomságokat: medvesonkát, medvehagymát és a különleges medvecsalogató pálinkát.

A bátrabbak a nagy medvével pózoltak a kamera előtt, míg a család többi része már a nyári programokat válogatta. Gyergyóban idén igazán nagy lesz a vendégjárás. A műmedvét felváltja majd a különleges medveszafari élő mackója.