Magyaros menü a bangkoki bevásárlóközpontban

2012-03-19 11:12:00 superadmin

hírkép

Bangkok, Thaiföld 10 milliós megapolisza állandóan lüktet, szinte sohasem alszik. Március első hétvégéjén ezúttal egy jótékonysági vásár népesítette be az egyik legnépszerűbb bevásárlóközpontot, ahol nagyon sokan meglátogatták a magyar pavilont. A marhapörkölt nokedlivel hatalmas sikert aratott, már szombat kora délutánra mind elfogyott. Aki lemaradt róla, szegedi Pick szalámival kárpótolhatta magát.



Idén 45. alkalommal rendezték meg a Diplomáciai Vöröskereszt Jótékonysági Vásárt, melyen a Thaiföldön működő külföldi nagykövetségek saját országuk termékeit népszerűsítették, árusították. Bangkok legforgalmasabb részén, a két magasvasút találkozásánál, a Siam Paragon Bevásárlóközpont 5. emeletén ezúttal két csarnokot is megtöltöttek a kiállítók. A nagyobbik pavilonban 54 ország külképviselete sorakoztatta fel hazai termékeik széles skáláját. Népszerűek voltak az európai standok, különösen az ínycsiklandó falatok és az olcsó ékszerek miatt alakult ki itt-ott kisebb tumultus.

 

A magyar pavilon - országunkhoz mérten - kicsi volt ugyan, ám szerencsére sokan érdeklődve keresték fel. Jól fogytak a Pick szalámik, a legtöbben - ahogy ez Thaiföldön szokás - a csípős változatokat vásárolták. Finom borok, magyaros blúzok, terítők, Zsolnay dísztárgyak, kézzel készült ajándékok révén igyekeztünk megismertetni a thai lakossággal hazánkat. A legnagyobb sikert azonban egy különleges menü aratta: diplomáciai bazár lévén, a nagykövet úr felesége saját kezűleg készített csirke- és marhapörköltet nokedlivel. A házi főztnek akkora sikere volt, hogy a kétnapos hétvégi rendezvényen már szombat kora délutánra elfogyott minden adag. Ráadásul, a thaiok nem a megszokott módon, rizzsel rendelték a házias menüt, hanem ahogy mifelénk szokás, galuskával! A rendezvény végeztével így joggal mondhatjuk, hogy a magyaros pörkölt valódi diplomáciai sikert aratott.



Magyaros menü a bangkoki bevásárlóközpontban - diplomata fakanállal kevergetve