Rakonczay Viktor megcsinálta

2012-03-26 15:43:00 szorenyi.p

hírkép

Február 6-án felborította egy hullám, a légszűrőn keresztül ömlött be a víz a kabinba és mindössze 10 centi látszott ki a hajóból - mesélte Rakonczay Viktória a Digisport reggeli műsorában miután kiderült, hogy férje partot ért Közép-Amerikában. A kenus egyedül szelte át az Atlanti-óceánt és sokan már halottnak hitték.



Amikor felborította a hajóját egy hullám, akkor Gábor megpróbálta a tőkesúlyon keresztül felállítani a speciális kenut, de ez egyedül nem ment volna. Egy másik hullám állította talpra. Közben hatalmas mennyiségű víz ömlött a hajótérbe - mesélte a Reggeli Startban Rakonczay Viktória.

A borulás után, azaz február 6-án szűnt meg vele a kapcsolat, mivel a kenuba bezúduló víz miatt tönkrementek a műszerei. A felesége azonban az elmúlt másfél hónapban végig hitt az átkelés sikerében.

A kenus a tervezett 80 nap alatt 60 alatt teljesítette a távot, ezzel világrekordot állított fel. Amúgy Gábor magyar idő szerint éjfél körül hívta fel társát egy hajó telefonjáról a karibi Antiguáról. Viktória most azt tervezi, hogy repülőjegyet vész és kimegy férjéhez, akivel valószínűleg együtt térnek haza.