Mindenki táncol a Sportarénában

2012-03-31 16:47:00 V.J.

hírkép

Március utolsó napján nincs vidámabb hely Budapesten a Papp László Sportarénánál. Több ezren ropják az épület szinte mnden helyiségében a valódi néptáncokat.



Van, aki csizmában és mentében, de a legtöbben mégis farmerben és tornacipőben járják a hagyományos magyar táncokat. Reggel kilenctől kezdve várja a hagyományok barátait a XXXI. Néptánctalálkozó és Kirakodóvásár.

Az ország minden szegletéből és a határokon túlról számtalan hagyományőrző együttes szolgáltatja a talpalávalót. A népzene, a néptánc és alkotó népművészet seregszemléjén, műkedvelő és hivatásos előadók közreműködésével mutatkoznak be a Kárpát-medencei magyarság és a hazai nemzeti kisebbségek.

A vidám forgatagban szinte minden sarokban szól a hegedű, a tekerőlent vagy a doromb. Így azután nem csoda, hogy rögtön táncra is perdülnek az arrajárók. Spontán táncházakban, spontán és megszokott párosok járják minden talpalattnyi helyen.

A kicsiknek a küzdőtéren valódi búcsú hangulatot teremt az Aprók Bálja, melyet a Nyugat-magayrországi régió rendezett. Aki elfárad, annak sem kell unatkoznia, hiszen a kirakodóvásáron, ételek és hagyományos italok mellett hazavihető vásárfiából sincs hiány.

Már sokan várják az esti programokat, melynek keretében az OTP Bank támogatásával adják át a Táncház Díjat, amelyről tudósítást olvashatnak a Világszámon.