Gucci készül Pécsett

2012-04-05 19:19:00 szorenyi.p

hírkép

A híres olasz divatcég alapítójának, Guccio Guccinak a dédunokája, Patrizia Gucci tervezte a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. új asztali készletének mintáit. A különlegesség jellemző az itt készült porcelánokra, hiszen korábban Vasarely, Rippl-Rónai és Zoób Kati is dolgozott a pécsieknek.



Patrizia Gucci a családi cégben dolgozott 12 évig, most pedig táskákat tervez, fest, újságot ír és regényei is megjelentek - magyarul is. Először Magyarországra is a könyvei bemutatója miatt érkezett, másodjára már Szőnyi Tibor, az Opera Galéria vezetője hívta meg három évvel ezelőtt. Akkor találkozott a Zsolnay termékfejlesztésért felelős igazgatójával Péterné Marosy Katalinnal.

Ennek eredményeként mutatták be mosta lazac, fekete és arany színű kollekciót, amelyet a Zsolnay nagy korszakának elefántcsontszínű alapjára vittek fel. Az aranymotívumokhoz 18 karátos aranyat használtak, egy készlethez 15 grammot. A prémium étkészlettel a nemzetközi piacokat is megcélozták: ősszel Párizsban mutatkoznak be, de Kína és az USA felé is kacsintgatnak, bízva a Gucci név húzóerejében.

Patrizia Gucci Svédországban egy kozmetikai márka designját készítette el, itthon pedig a Szentkirályi ásványvízzel tárgyalnak egy korlátozott példányszámban megjelenő palack tervezéséről.