Kirúgták a rendőrt, mert bírságolt

2012-04-08 10:06:00 szorenyi.p

hírkép

Menesztette rendőrét egy svájci falu, mert a férfi - a faluatyák szerint - túl lelkesen bírságolt.  A 46 éves Gerald Krauth egy év alatt mindössze 15 közlekedési vétségért büntetett, azaz havonta átlagosan 1,25 bírságot szabott ki, a falu lakosai mégis túlbuzgónak találták ténykedését.



A bázeli kantonban fekvő település neve Oberdorf, 2341 lakosa van. Krauth 2010 októberében lépett szolgálatba, és mint mondja, nagyon fontosnak tartja a közlekedési szabályok betartatását, mivel sok a gyerek a faluban. Ezért aztán megbüntette azokat, akik járdára felállva parkoltak, és emiatt gyalogosok kénytelen voltak az autóútra térve kikerülni a járművet.

Ewald Fartek 67 éves faluatya a helyi médiának azt mondta: a települést vezető testület azért mondott fel a rendőrnek, hogy újból nyugalom legyen a faluban.

Közben Magyarországon április 15-vel drasztikusan növekednek a közlekedési bírságok. Pontosabban, aki a helyszínen nem tud fizetni, annak a rendőr már a bírság duplájáról szóló csekket állít ki. Ráadásul ezentúl mérlegelni sem lehet, minden szabálytalanságnak fix, tízezrekbe kerülő tarifája van.