Labda helyett súlygolyó

2012-04-12 18:15:00 szorenyi.p

hírkép

Helyén marad a Puskás Ferenc Stadion, ugyanakkor egy új nemzeti labdarúgó-stadion épül majd fel mellette. Az idén összel makettekkel mutatják majd be, milyen is lesz az új stadion, a kiviteli tervekkel 2014-re, míg az aréna rekonstrukciójával 2016-ra készülhetnek el.



Czene Attila sportpolitikáért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy jelenlegi állapotában az aréna nem felel meg a sport mai kihívásainak sem műszaki állapota, sem pedig esztétikai megjelenése miatt. Hozzátette: olyan design kell, amely most 2012-ben elvárható, s amellyel világversenyeket lehet rendezni, ez a jelenlegi kormány célja.

A kormány a sportot kiemelt ágazatként kezeli, amit a sportot segítő társasági adókedvezmény is jelez - fogalmazott a sportért felelős államtitkár, hozzátéve: az ezt érintő pályázatok leadási határideje is április 30-ára módosult, amely így több tízmilliárdos támogatáshoz juttatja a különböző sportágakat.

Az új nemzeti labdarúgó-stadion - melynek felépítéséről már korábban beszámoltak - a Puskás és a Papp László Sportaréna közé kerül, s a tervek között szerepel, hogy a területen több más sportág számára is létesítményeket emelnek.