Művészet a köbön

2014-06-03 06:07:00 tiszai

hírkép

Zene, festészet, rajz, írás. A 17 éves lányt minden érdekli, ami művészet.



Lolát elsősorban a művészetek érdeklik. A fiatal lány esti gimibe jár, emellett zongorázik, szabadidejében fest, rajzol és művelődik. Mit értek művelődésen? Lola nagyon szeret színházba, múzeumokba, kiállításokra járni, és amikor csak ideje engedi, meg is teszi ezt.

Bár néhány szakkört kipróbált, Lola inkább egymaga szereti eldönteni mit rajzoljon le. Ha valami megfogja, vagy eszébe jut egy jó ötlet, akkor azt vászonra, vagy papírra viszi. És ha már a rajz kapcsán szóba került a papír, Lola azt is elmesélte, hogy tervezi egy könyv kiadatását. Versekben, illetve regényben gondolkodik.

Lola már tíz éve zongorázik. A családjukban tradíció, hogy mindenki tanul valameilyen hangszeren játszani. Kislányként még hárfázni szeretett volna, de nem találtak olyan helyet, ahol oktatták volna. A második választás a zongora volt, és nem is döntött rosszul, mivel nagyon megszerette a billentyűs hangszert.

Évekkel ezelőtt anyukája vetette fel a modellkedés ötletét. Így a lány beiratkozott egy modelliskolába, most pedig elkészült az első profi fotósorozata a Diamond Models RiverCast-nál. Később nagyon szívesen vállalna külföldi munkát is, főleg Bangkokban és Tokióban. Lola magából indul ki: nem gondolja, hogy minden modell a társaság középpontja. Szerinte ez egy egy sztereotípia arról a bizonyos csillogó világról.