Féláron mehetsz a Szigetre

2012-04-24 14:51:00 szorenyi.p

hírkép

Május elejétől - a helyszíni hetijegy árából - 50%-os kedvezményt kínál a Sziget hűséges - legalább már három korábbi Szigeten részt vett - látogatóinak a jubileum alkalmából. A 20. Szigeten az OTP Bank és a MasterCard jóvoltából új, készpénzmentes fizetési megoldásokat alkalmaznak.



"Azt szeretnénk, hogy a jubileumi fesztiválon minél többen együtt ünnepelhessünk. A mi ajándékunk e jeles alkalommal az, hogy jelentős kedvezményt kínálunk a hűséges látogatóinknak." - mondta Gerendai Károly, a Sziget alapító-főszervezője a Sziget sajtótájékoztatóján, ahol kiderült, hogy féláron vásárolhat bérletet az, aki valamilyen módon igazolja, hogy gyakori, legalább három különböző évben látogatója volt az elmúlt tizenkilenc alkalomból a Szigetnek.

A jelentős kedvezménnyel azok élhetnek, akik a Sziget emlékeket összegyűjtő blogoldalra, a www.mienkasziget.hu-ra olyan relikviák fotóit, a Szigeten készült képeket vagy emlékezetes történeteket töltenek fel, amik bizonyítják, hogy feltöltői gyakori visszatérők a rendezvényre. A regisztráció és a "bizonyítékok" beküldése, azok ellenőrzése és jóváhagyása után válik jogosulttá a látogató a kedvezményre, amihez mindössze egy saját névre szóló OTP Maestro PayPass Fesztiválkártyát kell igényelnie - május 2. és július 15. között valamelyik OTP bankfiókban.

Azoknak a visszatérő látogatóknak sem kell kétségbe esniük, akik már megvették a bérletet, hiszen ha beküldik a "bizonyítékokat", bemutatják a kódot és a nevükre szóló OTP Maestro vagy MasterCard PayPass bankkártyát, a jegyár különbözetét visszakapják, tehát végül ők is csak 31.500 forintot fizetnek az ottalvós vagy 27.500 forintot a hazamenős bérletért.

"Egy olyan rendszert kellett kidolgoznunk, ami biztossá teszi, hogy a jogosulatlan jegyüzérek nem tudnak visszaélni ezzel a jelentős kedvezménnyel." - tette hozzá Gerendai.

A készpénzmentes fizetési eszköz nem újdonság a Szigeten, hiszen két éve kísérleti jelleggel, tavaly pedig már az összes fesztiválon kártyás fizetést vezettek be a szigetesek. "Meggyőződésem, hogy nem csupán a változatos programstruktúra és a Sziget-feeling miatt választottak minket Európa legjobb fesztiváljának, hanem azt is elismerték ezzel, milyen előremutató, innovatív megoldásokkal igyekszünk kényelmesebbé tenni a fesztiválozók életét." - mondja Gerendai.

Hemberger András, a MasterCard Europe regionális üzleti vezetője ennek kapcsán elmondta: "A MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártya legfőbb előnye, hogy nemcsak a fesztiválok ideje alatt, hanem azok előtt és után is használható minden PayPass elfogadóhelyen érintés nélküli, és minden MasterCard vagy Maestro elfogadóhelyen hagyományos kártyás vásárlásra. A nyári fesztiválokra PayPass-szal érkezők közvetlenül a bankkártyához kapcsolódó bankszámláról költenek, így nem kell kártyájukat a helyszínen pénzzel feltölteni. Emellett a kártyán megmaradt összeg visszaváltására sincs szükség, hiszen a MasterCard vagy Maestro PayPass bankkártya a fesztiválokon kívül is használható."