A kormányportál reklámozza Schwechatot

2012-05-07 15:28:00 szorenyi.p

hírkép

Meghökkentő módon a schwechati repülőtérre induló MÁV-vonatokat ajánlja a kormány.hu. és ezáltal az osztrák légikikötőt. Pontosabban a vonatok Bécsbe mennek, majd onnan buszozni kell még. A kormányzati portál kifejezetten ajánlja az osztrák repülőteret.



A Flughafen Wien-Schwechat Bécs és egyben a régió legnagyobb utasforgalmú nemzetközi repülőtere. Innen számos olyan célállomás közvetlenül elérhető, amelyre Magyarországról jelenleg nem indítanak járatot a légitársaságok.

Érdemes a Bécsből induló repülőjáratokhoz is vonattal utazni, így elkerülhetők a parkolási költségek, és útközben nyugodtan lehet pihenni vagy akár dolgozni - írja a magyar kormány.hu. A modern, hangszigetelt és légkondicionált railjet-szerelvényeken az üléseknél konnektorok találhatók, így az elektromos eszközök útközben tölthetők, és a mobil kommunikációs eszközök is használhatók. A legkisebbek figyelmét a mesesarokban vetített filmek is leköthetik az utazás során.

A reptéri eljutáshoz nemcsak a kényelem biztosított, hanem a MÁV-START Zrt. által kiállított, Bécsbe szóló nemzetközi vasúti menetjegy felmutatásával az utasok egyedi kedvezményben is részesülnek a Postbus repülőtéri járatain. Így a napközben félóránként indított buszokkal hét euróért lehet eljutni Wien Westbahnhof és Wien Meidling vasútállomásokról a repülőtérre. A naponta közlekedő hét railjet vonatról az átszállás Wien Meidling állomáson javasolt, míg a többi EuroNight vonatról Wien Westbahnhof állomáson lehet átszállni a közvetlen repülőtéri buszokra. A közlemény kiemeli, hogy akár 4 óra alatt is el lehet jutni Schwechatra a magyar vasútat használva.