Norbi és Laci bácsi csülökre megy

2012-05-08 15:43:00 V.J.

hírkép

Sörben fog úszni a csülök Békéscsabán az idei Sörfesztivál és Csülökparádé négy napja alatt, tudtuk meg a rendezvény mai sajtótájékoztatóján. A 100 fajta különleges sör között ott lesz Magyarország második legjobb söre, a Keserű Méz sör is.



A rendezők szerint akár 100 hordó is elfogy majd a nyár kedvelt italábóll. A fesztivál első napján égből érkezik az első söröshordó, melynek tartalmát ingyen kóstolhatják meg a vendégek. Idén a szervezők a környezetvédelem jegyében száműzik a műanyagpoharakat. Aki inni akar, annak a literes korsó mellett a hat decis pohár is rendelkezésre áll. Igazán csak a jó huzatúak vállalkozhatnak rá, hogy végig igyák a teljes kínálatot, hiszen a 100 fajta sör között olyan kézműves különlegességek is lesznek, mint narancsos mézes gyömbérsör, a bodzás barnasör, vagy a tokaji aszuval erjesztett nedű.

 

A sör pedig csülköt kíván és ebből sem lesz hiány. A fesztivál alatt több mint 10 tonna csülök kerül majd a tányérokba. Vasárnap főzőshow keretében mérkőzik meg egymással Schobert Norbi és Benke Laci bácsi, hogy kiderüljön a hagyományos vagy az update csülök lesz a menő az éhes látogatók között. Lesz igazi főzőverseny is, melynek fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter. Civilek és katonák csapatai ragadnak kést és fakanalat, hogy a zsűri asztalára tálalják a 4 és fél kilónyi csülökből készült költeményeiket. Közben persze tart majd a buli is. Egyik zenekar váltja a másikat a különféle színpadokon.június 7 – 10. között a Dél-alföldi városban.