Befejezte a világ legjobb akcióhőse

2012-05-19 07:02:00 szorenyi.p

hírkép

A legkisebb gyerekek is számtalanszor képesek megnézni egy-egy Jackie Chan filmet. Nehéz megmondani, hogy mi a titka a vicces akciójelenetek sztárjának. Egy biztos, úgy verekszik, hogy az mulatságos, mégsem gagyi. Az 58 éves színész most bejelentette visszavonulását.



A hongkongi színész a cannes-i filmfesztiválon jelentette be, hogy a decemberben mozikba kerülő Chinese Zodiac című filmjében játszott utoljára akcióhőst.  Chan az Istenek fegyverzete-sorozat harmadik epizódjaként forgatta a produkciót, amelyről cannes-i sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy ez lesz az utolsó nagy akciófilmje. A BBC online kiadása szerint a 58 esztendős világsztár úgy fogalmazott: "A világ már túl erőszakos. Szeretek küzdeni, de utálom az erőszakot."

Szeretné, ha a közönség tudná, hogy nemcsak küzdeni, de játszani is tud - hangsúlyozta Chan, és megemlítette, hogy az utóbbi tíz évben ezért vállalt olyan szerepeket, mint amilyen a tavaly bemutatott A karate kölyök idős mestere volt.

A harcművész színész idolja, Bruce Lee Tomboló ököl című filmjében kaszkadőrként kezdte pályafutását 1972-ben. Azóta több mint száz mozifilmben szerepelt, és védjegyévé vált, hogy maga csinálja szerepe minden kaszkadőrmutatványát. Mint többször elmesélte, szinte minden csontja eltört már.

Chan a sajtótájékoztatón megerősítette, hogy A karate kölyök folyatásában és a Csúcsformában negyedik epizódjában azért még láthatják majd a nézők.